Scrisoare deschisa adresata Consulului României la Copenhaga

si comunicatul Ambasadei României în Danemarca, privitor la reacțiile de pe facebook ale românilor din Danemarca, după apariția acestei scrisori
more | mai mult »

I ♥ Scandinavia !

Iubim Scandianavia :) , Danemarca, Suedia, Islanda, Finlanda si Norvegia
more | mai mult »

 

Wizz Air incepe operatiunile Bucuresti – Stockholm

„… o noua destinatie la care ma asteptam este Stockholm, mai precis aeroportul Skavsta (cod – NYO), cel de-al doilea aeroport al capitalei suedeze, aflat la 100 km de Stockholm langa Nykoping. Acesta este un aeroport privat pe care opereaza companii low-cost si cargo si de pe care WizzAir opereaza legaturi spre 8 destinatii si cu Bucurestiul, iata 9. Celalalt mare operator de pe Skavsta este Ryanair…”

Cum ziceam acum 2 zile, WizzAir urma sa anunte o crestere semnificativa a operatiunilor din Romania. Ei bine, la ora la care acest post se auto-publica, la Bucuresti are loc o conferinta de presa a celor de la Wizz. Din pacate, nu pot sa fiu prezent, trebuie sa fiu in alta parte, dar cum sunt niste stiri bune atat pentru bucuresteni, cat si pentru ieseni, acest post se autopublica la ora 13:00 si voi reveni in cursul dupa-amiezii cu restul de amanunte (gen de  cand, curse pe saptamana, etc, etc). Acum vreau sa va zic doar destinatiile anuntate de Wizz.

Ei bine, principala stire sper sa-I bucure pe moldoveni si pe ieseni in mod special. Wizz Air va incepe operatiunile de pe aeroportul din Iasi, a carui noua pista tocmai a fost inaugurata cu multa pompa la inceputul lunii. Iasiul nu va fi o baza operationala, cel putin la inceput, dar daca lucrurile merg bine, e posibil ca sa devina… asa a fost si cazul Craiovei, a inceput cu o cursa, doua si apoi, pentru ca lucrurile mergeau bine, au alocat un avion exclusiv zborurilor din Banie.

Primele curse din Iasi sunt spre Bergamo (langa Milano), Treviso (langa Venetia) si nu se putea altfel, Londra Luton. Dupa cum poate stiti, Taromul opereaza si el cateva zboruri internationale din Iasi, dar vad ca la prima strigare, Wizz-ul nu a atacat direct rutele Tarom, preferand alte rute, cu exceptia Londrei care va fi in competitie directa. Taromul zboara din Iasi spre Roma, Bologna, Torino, Londra – Luton, Tel Aviv.

O alta destinatie la care ma asteptam este Stockholm, mai precis aeroportul Skavsta (cod – NYO), cel de-al doilea aeroport al capitalei suedeze, aflat la 100 km de Stockholm langa Nykoping. Acesta este un aeroport privat pe care opereaza companii low-cost si cargo si de pe care WizzAir opereaza legaturi spre 8 destinatii si cu Bucurestiul, iata 9. Celalalt mare operator de pe Skavsta este Ryanair.

O destinatie un pic surprinzatoare, dar probabil binevenita pentru romanii de pe coasta Adriatica a Italiei  este Pescara, un oras care nu este acoperit de nici o companie care opereaza in Romania. Zona respectiva a fost deservita pana acum de cursele de Roma.

Dar de departe, cea mai mare surpriza este ca Lisabona nu se afla printre destinatiile noi anuntate. Dupa ce Wizz a anuntat deschiderea curselor dintre Lisabona spre Varsovia si Budapesta, ma asteptam ca Bucurestiul sa fie urmatoarea ruta deschisa spre Portugalia, dar se pare ca inca nu a venit timpul pentru aceasta destinatie care ar fi cea de-a doua cea mai lunga a Wizz-ului dupa ruta Bucuresti – Dubai.

Cum ziceam, cand revin la computer, voi scrie si un update cu restul de informatii cum ar fi numarul de curse, data primei curse (din cate banuiesc sunt de la primavara) si pretul minim. Noile curse sunt foarte probabil déjà incarcate pe site-ul Wizz Air , asa ca puteti sa simulati acum !

 

Wizz Air incepe operatiunile din Iasi. Heraklion, Pescara si Stockholm sunt noile rute din Bucuresti

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: