Scrisoare deschisa adresata Consulului României la Copenhaga

si comunicatul Ambasadei României în Danemarca, privitor la reacțiile de pe facebook ale românilor din Danemarca, după apariția acestei scrisori
more | mai mult »

I ♥ Scandinavia !

Iubim Scandianavia :) , Danemarca, Suedia, Islanda, Finlanda si Norvegia
more | mai mult »

 

„Seiful Apocalipsei” – Svalbard Global Seed Vault din Norvegia

Printre măsurile de precauţie pe care oamenii de ştiinţă şi le-au luat în cazul unei catastrofe devastatoare, se află şi cel mai prolific depozit din lume. Ce s-a pus la păstrare într-un loc izolat pentru conservarea lumii vii.

Svalbard Global Seed Vault este situat pe un versant de pe insula Spitsbergen, din izolatul arhipelag arctic Svalbard, Norvegia, şi a fost numit „Seiful Apocalipsei” deoarece varietăţile de seminţe stocate în nordul Norvegiei ar putea să repună pe picioare agricultura chiar şi după un cataclism care ar distruge toate culturile din lume.

Aflat la o distanță de aproximativ 1.300 kilometri de Polul Nord, seiful de semințe este administrat sub egida unui acord trilateral între guvernul norvegian, Trustul Global al Diversității Culturilor Agricole (GCDT) și Centrul Nordic de Resurse Genetice. Construcția seifului de semințe, care a costat aproximativ 9 milioane de dolari, a fost în întregime finanțată de Guvernul Norvegiei, iar stocarea semințelor în incinta seifului este gratuită.

Clădirea Băncii Mondiale de Semințe pare că ţâşneşte dintr-un versant de pe insula Spitsbergen, Norvegia, şi străluceşte într-o nuanţă de albastru în timpul lungilor nopţi polare. Numită și Seiful Apocalipsei, aceasta este construită la 130 de metri deasupra nivelului mării, în interiorul unui munte de gresie din Svalbard, pentru a asigura păstrarea uscată a locului chiar și în eventualitatea topirii calotelor de gheață. Depozitul subteran Svalbard este dotat cu un număr mare de sisteme de securitate. Semințele sunt păstrate în pachete speciale, sigilate la cald, pentru eliminarea umezelii.

http://www.evz.ro/cel-mai-prolific-depozit-din-lume-imgid-1.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: