Scrisoare deschisa adresata Consulului României la Copenhaga

si comunicatul Ambasadei României în Danemarca, privitor la reacțiile de pe facebook ale românilor din Danemarca, după apariția acestei scrisori
more | mai mult »

I ♥ Scandinavia !

Iubim Scandianavia :) , Danemarca, Suedia, Islanda, Finlanda si Norvegia
more | mai mult »

 

România, pe locul 50 în topul prosperităţii la nivel mondial. Norvegia îşi păstrează primul loc pentru al şaptelea an la rând

În cazul celor mai prospere ţări din lume, un clasament care se bazează pe fericirea locuitorilor şi pe situaţia financiară, România s-a clasat pe locul 50, urcând cu zece locuri faţă de poziţia pe care s-a aflat anul trecut. Ţările nordice se păstrează în fruntea clasamentului, Norvegia fiind numită cea mai prosperă ţară a lumii, pentru al şaptelea an la rând, potrivit Indexului Prosperităţii publicat de „The Legatum Institute“.

Norvegia a fost numită cea mai prosperă ţară din lume, pentru al şaptelea an la rând, în timp ce ţările vecine ca Danemarca şi Suedia ocupă şi ele locuri fruntaşe. România s-a clasat în topul prosperităţii pe locul 50, din 142 de ţări, crescând cu zece locuri faţă de aceleaşi top de anul trecut, iar Republica Moldova este pe locul 92.

prosperity-index-ranking-data

Ţările scandinave au avut scoruri mari la factori precum educaţia, antreprenoriatul şi oportunitatea, economia, sănătatea şi capitalul social. Norvegia, ţară bogată în petrol, are un sistem de beneficii neobişnuit de generos şi o vârstă de pensionare mică, ţara prosperând în afara Uniunii Europene. Totuşi, ţările nordice au fost criticate pentru eşecurile din şomaj: Suedia are o rată a şomajului de 7,8%, Danemarca de 6,3%, iar Finlanda de 9,4%, notează „The Telegraph“.

Citeste mai mult: adev.ro/nx8tix

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: