Scrisoare deschisa adresata Consulului României la Copenhaga

si comunicatul Ambasadei României în Danemarca, privitor la reacțiile de pe facebook ale românilor din Danemarca, după apariția acestei scrisori
more | mai mult »

I ♥ Scandinavia !

Iubim Scandianavia :) , Danemarca, Suedia, Islanda, Finlanda si Norvegia
more | mai mult »

 

PREMIERĂ în România. MODELUL NORDIC de integrare pentru MIGRANŢI

Pentru prima oară în ţara noastră, Fundaţia ICAR – singura care oferă suport medical, psihologic, social şi juridic pentru migranţi – a demarat, împreună cu organizaţia norvegiană RTV Vest, un proiect menit să pună bazele unui sistem de asistenţă centralizat pentru străinii din România, asemănător cu cele din Danemarca şi Norvegia.

dr-camelia-dori-conferinta-mic-465x390

Noutatea prezentată, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă o reprezintă dezvoltarea unui Centru de Resurse şi Servicii pentru Migranţi. „În Danemarca funcţionează o ramură a sistemului de sănătate care se ocupă, de migranţi, sunt clinici separate. În mod asemănător  a existat, o perioadă, şi în Norvegia, ţară care, deşi renunţase la un astfel de sitem, acum, vrea să revină asura lui pentru că s-a dovedit eficient”, a explicat dr. Camelia Doru,  coordonatoarea proiectului.

Sistemul integrat în lucrul cu migranţi este un proiect finanţat de Uniunea Europeană. Specialiştii fundaţiei au fost, în ultimele şase luni, la un stagiu de pregătire, în Norvegia. Profesorul Morten Sodemann, şeful Clinicii de Sănătate pentru Migranţi a declarat că serviiciile medicale, psihologice sunt asigurate de statul danez. Acesta a precizat că unul dintre motivele realizării acestei ramuri separate de sănătate pentru migranţi îl reprezintă diferenţele culturale sau de natură religioasă. „Vin dintr-un alt mediu, din ţări cu culturi şi religii diferite şi este necesară o consiliere psihologică aparte”, a explicat dr. Sodemann.

mai mult la :  http://www.evz.ro/premiera-in-romania-modelul-nordic-de-integrare-pentru-migranti.html

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: