Scrisoare deschisa adresata Consulului României la Copenhaga

si comunicatul Ambasadei României în Danemarca, privitor la reacțiile de pe facebook ale românilor din Danemarca, după apariția acestei scrisori
more | mai mult »

I ♥ Scandinavia !

Iubim Scandianavia :) , Danemarca, Suedia, Islanda, Finlanda si Norvegia
more | mai mult »

 

Iarna, nordicii fac terapie cu lumină

Magia sărbătorilor de iarnă nu este aceeaşi şi în ţările nordice, unde ziua este foarte scurtă, iar oamenilor le lipseşte soarele şi lumina naturală. De aceea, nordicii apelează la terapii cu lumină, în clinici special amenajate.

În Suedia, Norvegia şi Finlanda este lumină doar cinci ore pe zi.

În ţările nordice, cea mai întunecată perioadă a anului este cea cuprinsă între noiembrie şi aprilie. La Oslo, Helsinki sau Stockholm, soarele răsare abia la nouă dimineaţa, iar la ora 14.00 domneşte deja întunericul. Foarte mulţi îşi programează vacanţe în acest interval.


„Este o idee foarte bună să călătoreşti în noiembrie pentru că este foarte, foarte întuneric. În decembrie e ceva mai bine: aşteptăm Crăciunul, aprindem multe lumânări, avem luminiţe şi decoraţiuni la balcoane”, spune Caroline, locuitoare din Stockholm.

Cei care nu pleacă în vacanţe merg la clinicile unde se face terapie prin lumină. O zi întreagă, suedezii se relaxează pe şezlonguri, în bătaie unor reflectoare foarte puternice, în timp ce simulatoarele reproduc sunetele mării. Totul este foarte luminos, iar oamenii se încarcă de energie.

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Iarna+nordicii+fac+terapie+cu+lumina

 

Comentarii

Comentarii

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: